Прокуратурата и МВР влязоха в заведението, за което се твърди, че е на Мартин Божанов - Нотариуса в столичния квартал Гео Милев.

По непотвърдена информация частния клуб се претърсва.

От държавното обвинение казаха, по информация на bTV, че най-важно е да се установи каква е била функцията на този клуб и от кого е посещаван. В момента се изземват всички флашки, компютри и налични карти, за да се установи дали са с четец.

Ще бъдат взети кадрите от охранителните камери. От националното следствие дойдоха специални компютърни специалисти.

За клуба стана известно след убийството на Мартин Божанов - Нотариуса.  Преди броени дни главният секретар на МВР Живко Коцев потвърди, че се проверяват твърденията за частен съдийски клуб, който да е бил стопанисван от разстреляния преди броени дни Мартин Божанов - Нотариуса.

Прокуратурата съобщи, че от 2023 г. работи по досъдебно производство за организирана престъпна група, част от която е Божанов, създадена с цел оказване на натиск на магистрати, за имотни измами и пране на пари.

Работата по случая е започнала, след като в края на 2022 г. в прокуратурата постъпва преписка от ГДБОП, образувана по сигнал, където се споменава за съществуването на такъв клуб.

Снимки: БНТ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук