11-годишната Никол Й. от Бургас е зверски убитата в асансьор в жк „Меден рудник”, пише Флагман.бг, позовавайки се на отлично информирани източници. Арестуваният за бруталната екзекуция е на 15 години и е задържан тази сутрин.
Той я наръгал с нож във врата, съобщиха току-що на извънредна пресконференция директорът на ОД на МВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов и заместник административният ръководител на Апелативна прокуратура Йовита Григорова.

Той е обвинен по чл. 116 от НК – убийство с особена жестокост. Максималното наказание е доживотен затвор без право на замяна, но тъй като е непълнолетен, го грозят от 3 до 10 години затвор.

Старши комисар Калоян Калоянов и прокурор Йовита Григорова потвърдиха, че двамата се познават от фейсбук, запознали са се едва преди няколко седмици.

Никол не е от жк „Меден рудник”. Тя живее в центъра и е едно дете в семейството.

Когато е намерено тялото, в Никол не са открити документи и телефон.

Скандал къде да пушат наргиле е мотивът за жестокото клане в бургаския жк „Меден рудник”. Това съобщи заместник административният ръководител на Апелативна прокуратура Йовита Григорова на извънредната пресконференция, в която участва и директорът на ОД на МВР старши комисар Калоян Калоянов.

Все още няма яснота двамата какво са правели в бл. 108, в чийто асансьор е извършено убийството. Двамата не живеели в блока, нито в тези наоколо. Когато е открито безжизненото тяло на Никол, в нея е нямало документи за самоличност, нито пък телефон. Вещите й са намерени в убиеца тази сутрин при ареста му в тях.