Учителка по музика е била хваната гола в леглото с своя съученичка в дома ѝ. Елизабет Смили е обвинена в блудство със 17-годишното момиче, след като двете, заедно с още един ученик, пили алкохол в апартамента ѝ, съобщава „Сън“.
 
В обвинението се посочва, че учителката е намерена гола в леглото с ученичката, след като двете излизали известно време. Елизабет е преподавател в гимназия в Пайсли, Шотландия.
 
Бившата вече учителка е обвинена в „многократни сексуални действия“ с момичето, а също и че е пращала неприлични съобщение през Фейсбук на друга ученичка – на 15.
 
Свидетел разказал как заварил учителката върху ученичката. Разказът е на трета ученичка, която била приятелка на 17-годишната: „Влязох в стаята. Търсех я. отворих вратата и Елизабет Смили беше гола върху нея. Виждах само учителката. Беше ужасно неловко“.
 
Пред съда в Единбург стана ясно, че двете били видени да се целуват и да се държат за ръка в парк. Учителката също се появила на парти, за да прибере приятелката си. Двете се държали за ръка в колата.
 
Смили отрича всички обвинения. Освен че пращала неприлични съобщенията втора ученичка – на 15 години, тя била забелязана да я целува докато непълнолетната била под влиянието на алкохола. Това се случило година преди да започне връзката си с по-голямото момиче.
 
Превод и редакция: БЛИЦ