Пореден случай на блудство с деца обяви Окръжната прокуратура в Търговище, която е повдигнала обвинения на 30-годишния Юмер Ю. от поповското село Посабина.

Той е блудствал с 4 момчета на възраст от 4 до 11 години, съобщиха от Апелативна прокуратура във Варна, пише Труд бг.

Обвиняемият работел като кравар в стопанство в село Посабина. Той привиквал децата в кравефермата и им давал да играят на мобилния му телефон.

Така успял да извърши действия с цел да възбуди или удовлетвори полово желание без съвкупление с децата, уточняват от прокуратурата.

В четвъртък предстои да бъде внесено искане в съда за налагане на мярка задържане под стража на мъжа.

Това е втори случай на блудство с малолетни момчета в Търговище, след като миналата седмица беше арестуван бивш магистрат и настоящ адвокат, обвинен в същото престъпление.

Данните за 56-годишния Р.Д са, че блудствал с 3 момчета на възраст 12-13 години. Плащал им от 10 до 30 лв., а деянията са били в периода от септември миналата година до деня преди ареста му.

В началото на седмицата той беше пуснат под домашен арест по здравословни причини.

Преди месеци друг мъж от Търговище получи присъда от 3 години и 4 години затвор за блудства с три деца. Присъдата е по съкратено съдебно следствия и самопризнания, което е довело до намаляването на предвидения минимум.