Съдът в Горна Оряховица обяви за недействителна покупко-продажба на няколко имота на осъдения до живот Петко Стрелеца от Лясковец. Делото е било заведено от Ваня Рибчева, Милена Шаркова и Теодора Шаркова – майка, съпруга и дъщеря на убития командос Емил Шарков, по време на кървавата баня в Лясковец на 14 март 2014 г.

Тримата искат да се обяви за нищожна сделката с имоти на Петко Петков – Стрелеца, продадени за 6000 лева на пожарникаря Пламен Профиров. Майката на убиеца баба Стефанка е леля на служителя от МВР. Делото по закона за задълженията и договорите е заведено срещу Петко Петков и Пламен Профиров. На 11.02.2015 г. с нотариален акт N 138 Петко Савов Петков, представляван от пълномощника Стефанка Николова Савова, продал на Пламен Колев Профиров 1/4 идеална част от 1/3 идеална част от имот в кв. 81 по ПУП на град Лясковец, целия с площ 819 кв. м., и 1/4 идеална част от целия първи етаж на построената в този имот триетажна жилищна сграда със застроена площ от 120 кв. м., ведно с 1/4 ид. ч. от придаващите се към него изба с площ 9 кв. м и гараж с площ 12 кв. м., ведно с 1/4 ид. ч. от съответните общи части на сградата и от правото на строеж върху мястото, за сумата 6000 лв., за която сума продавачът заявил, че е получил предварително изцяло и в брой от купувача, пише "Борба". 

Пламен Колев Профиров е договарял с пълномощника на продавача Стефанка Николова Савова, която е представила пред нотариуса пълномощно от Петко Савов Петков, на което е отбелязано изрично, че нотариалното удостоверяване на подписа на упълномощителя и съдържанието на документа е извършено в… затвора Ловеч. Служителят на МВР Пламен Колев Профиров е знаел по време на сделката, че Петко Савов Петков е обвинен за това, че умишлено е убил Емил Шарков и че във връзка с това свое деяние дължи на близките на убития обезщетение.

Според свидетелски показания става ясно още, че между баба Стефанка, затворника Петко и купувача Профиров е имало устна уговорка имотите да бъдат върнати обратно, след като делото приключи. Осъденият Петко Стрелеца пък е обяснил писмено пред този съд, че парите му били нужни, за да плаща на адвокати.

Освен етажа в Лясковец Петко е прехвърлил също през 2015 г. земеделски площи в плевенското село Градище, като най-малкият терен е от 3 дка, а най-големият от 25 дка. Ваня Рибчева, Милена Шаркова и Теодора Шаркова трябва да получат от Петко Стрелеца по 100 000 лева кръвнина. Неговата доживотна присъда влезе в сила на 21 август 2017 г., но до момента той не е платил нито лев. Освен това той трябва да плати и 80 000 лева на бащата на командоса Емил Шарков старши, и още 10 000 лв. обезщетение на един от ранените при стрелбата от него барети от СОБТ.

Петко Стрелеца бе осъден и да заплати общо 52 000 лева съдебни разноски. Въпросното решение на Районния съд в Горна Оряховица още не е влязло в сила, защото Петко Стрелеца и Пламен Профиров го обжалват. Такова дело завежда обаче и бащата Емил Шарков за същата сделка, за да има вероятност да получи своята част от присъдена кръвнина. То обаче още не е насрочено в Горнооряховския районен съд, установи наша проверка. Още преди 4 г., когато стана ясна далаверата с имотната сделка от затвора, МВР стартира дисциплинарна проверка срещу своя служител за уронване престижа на ведомството.

Все още не е ясно дали той е уволнен, или продължава да е пожарникар в Стара Загора. Цялата конспирация с имотите пък лъсна, когато по време на делото фамилия Шаркови поиска предварително обезпечение заради бъдещ иск срещу Петко Стрелеца. Тогава стана ясно, че вече всичко е продадено, но чак сега се разбира, че става въпрос за смешната сума от 6000 лева, за продажба на роднина и за уговорка за връщане на имотите обратно.