Софийска районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу 75-годишния С. Х. за управление на МПС с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда. Възрастният мъж шофирал с 2,83 промила алкохол в кръвта, пише "Монитор". 

На 09.08.2019 г., около 12:05 ч., в гр. София, по ул. "Екзарх Йосиф" обвиняемият С. Х. управлявал лек автомобил, след като бил употребил алкохол. Намиращите се в близост полицаи спрели мъжа за проверка. 

Той не представил документи на автомобила и свидетелство за управление на МПС. Полицейските служители усетили, че обвиняемият силно лъхал на алкохол, наредили на С. Х. да излезе от автомобила, при което същият залитал, държал се неадекватно и заявил, че е много пиян.

На място бил изпратен екип на отдел "Пътна полиция".  Пристигналите на място полицейски служители изпробвали С. Х. с техническо средство, като уредът отчел 2,83 промила алкохол в издишания от обвиняемия въздух.

На С. Х. бил съставен акт за установяване на административно нарушение и му бил издаден талон за медицинско изследване, след което бил съпроводен до болничното заведение, където отказал да даде кръвна проба. При отказ от кръвно изследване, наличието на алкохол се установява въз ознова на показанията на техническото средство. 

Предстои делото срещу обвиняемия С. Х. да бъде насрочено за разглеждане в Софийски районен съд.