Адвокат от благоевградската адвокатска колегия е задържания и обвинен, че е поискал и получил, вместо хонорар от непълнолетни, които защитава, действия на полово удовлетворение, пише Struma.com, позовавайки се на свои източници.

„Обвиняемият Васил Ковачев  е използвал положение на зависимост, като предложил на някои от непълнолетните момчета да ги защитава без заплащане в качеството му на адвокат, а на други казал, че ако искат да излязат от ареста, трябва да извършат действия за полово удовлетворение с него“, посочват от държавното обвинение. 

Действията на полово удовлетворение с тримата непълнолетни са извършени в периода от декември 2022 г. до октомври 2023 г. в апартамент в София. 

По неофициална информация става дума за младежи, задържани и обвинени в кражби и грабежи и Васил е бил техен адвокат, но семействата на клиентите нямали средства за хонорар. 

Адвокатът има и друго обвинение, от което става ясно и как е започнало разследването по случая – по жалба на жена, която по неофициална информация е майка на едно от момчетата и се усъмнила как синът ѝ ще плати за адвокат.

От прокуратурата съобщиха, че Васил Ковачев е обвинен и за това, че “умишлено склонил друго лице да принуди жена да извърши нещо противно на волята ѝ – да оттегли жалба, подадена в полицията срещу обвиняемия, като за това била употребена заплаха, че домът ѝ ще бъде запален”. 

Досъдебното производство по случая се води за престъпления по чл. 157, ал. 1 НК и по чл. 143, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 3, вр. ал. 1 НК. Т. е. за извършване на действия на полово удовлетворение с лице от същия пол, като за това е използвано положение на зависимост – за това деяние се предвиждат от 2 до 8 години затвор, и за принуда, която се наказва с до 6 години лишаване от свобода. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук