Днес България е "Кристи"! Жестокото убийство на 7-годишното момиченце от сливенското село Сотиря, което бе пребито до смърт и изнасилено от 21-годишен психопат, съсед, роднина, съселянин, разтърси България.

Бруталното и цинично престъпление, извършено по особено мъчителен за жертвата начин обедини хората в произнасяне на присъдата на 21-годишния Мартин Трифонов - смърт, мъчения, клада, доживотна присъда, публично отрязване на члена му, инквизиция и други.

Цяло село знаело, че Мартин краде, че е лошо момче, че лежал в затвора за блудство над момиче, полицията също, но мерки никакви. Един брутален престъпник остана ненаказан, докато не стори страшното престъпление и не погуби едно ангелче с чиста душа.

Случаят "Кристи" повдигна куп въпроси около насилието над децата. Според статистиката 50-60 деца в България стават ежегодно жертва на всякакъв вид насилие. Мерките около превенцията в това отношение са ненавременни, а заспалите действията на институциите - пагубни, пише struma.com.

За 6 години, едва 33 деца, са разпитани за насилие в Синята стая на Благоевград, а фактите сочат, че жертва на насилие са много повече малолетни и непълнолетни деца.

Случаят "Кристи" ни припомни потресаващата гавра отпреди години, когато леля от Благоевград изнасилвала системно 11-годишния си племенник, за да го направи мъж. И всичко това се случвало пред очите на родния му баща.

Родителят му го принуждавал да гледа интимни сцени между него и леля му с "възпитателна цел", така щял да стане мъж, разкриха от държавното обвинение. В пияно състояние леля му Мария пък събличала системно племенника си, опипвала го и го насилвала да прави същото с нея, под зоркия поглед на бащата извратеняк.

Унизителната гавра с непълнолетното момче нанесе сериозни травми върху психиката му. Сексуалното насилие у дома, може да доведе до отклонения, демонстрирани от изнасилвача и убиец на Кристи. 

Подобни травми притъпяват чувствата на децата, а преживяното се изражда до степен крайно разюздано поведение, лишено от задръжки, такива хора се потенциални жестоко престъпници, психопати и социопати.

Крехката детска психика не може да се справи с подобни неща, затова насилието в семейството е основната причина за подобни действия на млади хора, казват психолози.

Баща от Петрич пък в нетрезво състояние разби черепа на 2-годишно дете, изливайки върху него агресията си, детето оцеля, но ще продължава да живее в семейство, където животът му е застрашен.

Агресията сред подрастващите в училище, в дискотеки, на улицата е плашеща. Миналата година един случай от Пето училище в Благоевград потресе областния център. 15-годишни ученички пребиха зверски съученичката си Зорка, защото не искала да е като тях - да прави орална любов с момче, което те посочвали.

Майката на Зорка събра кураж и проговори пред медиите, последваха срещи с родители и учители и случаят сякаш се забрави.

Двама мъже от Благоевград изнасилиха 12-годишно момиче. Предисторията е като тази на Кристи, но момичето оцеля, но белязано с травмата за цял живот. Цикатриксите от преживяния ужас ще и напомнят за бруталната гавра и е неизвестно в каква посока ще изкривят психиката ѝ.

Тогава 12-годишното момиче било в дома на братовчедка си. Тръгнала си около 22.00 часа. Пътят към дома ѝ минавал пред двора на къщата на 29-годишния Стойчо. Навън било тъмно и докато вървяла по улицата Стойчо я хванал за косата й и запушил устата с ръка.

Започнал да я дърпа към вътрешността на къщата си и я вкарал в една от стаите. Сложил я да седне на един стол, вързал ръцете й зад гърба с въже (сезал). На устата й залепил тиксо, за да не може да вика. След това излязъл от стаята и заключил вратата с катинар. Момичето останало само в стаята. След няколко минути в стаята влезли Стойчо и съучастникът му Калоян - на 30 години.

Двамата изнасили 12-годишното момиче, като употребили сила и страховити заплахи. Около час по-късно развързали ръцете на жертвата, махнали тиксото от устата й и я пуснали да си върви. Заплашили я, че ако каже на някого за случилото се, ще я убият, ще отрежат главата на баща й и ще запалят къщата на семейството ѝ.

Ами малкият 3-годишен Сашко от Сандански?! Помните ли го?! Изнасилван системно от баща си Костадин.. Случай, които преди години разплака България. Детето след всеки "полов акт", който Костадин осъществявал с него, попадаше в болница. Никой не вярваше, че кръвотеченията от детенцето са резултат от бруталните действия на баща му Костадин.

Лекарите търсиха заболяване, докато полицията не откри следи от действията на бащата. 12 години затвор получи извергът, който с години се кри в чужбина, за да не получи наказание за това, което направи с детето си.

Слава богу, днес Сашко е добре, развива се добре в ново семейство, което с грижите си, прави всичко възможно детето да забрави. Травмата да бъде излекувана.. Доколкото е възможно...

Системни побоища пред децата, заплахи, насилие, истински ад на земята преживяха и двете деца на един изрод от гърменско село. Манчо Панюков закла синовете си, жена си безжалостно и кръвожадно, а после запали къщата си. Този ужас и до днес кара хората да настръхват.

Касапинът затри семейството си, за чийто проблеми всички в селото са знаели и мълчали... Когато стана страшното се разприказваха... всичко знаеха.

Има десетки потресаващи случаи на територията на областта с деца, станали жертва на насилие, десетки инциденти, нанесли непоправими травми в крехката психика на децата и довели до осакатяването им.

Днес България е Кристи... Един без време погубен ангел, преживял неописуем ужас преди да отлети... И всички ние ставаме безмълвни свидетели на трагедии като тази.. Дали можехме да я предотвратим?!

Защо мълчим пред насилието у съседите.. пред писъците на пребитата съпруга и измъчваното дете... Защо бягаме от отговорността да съобщим в полицията за всяка форма на насилие около нас?! Има ли виновни за смъртта на Кристи?! За страданието на децата и ненаказаното насилие върху тях..

Каква присъда заслужават тези, които бият, убиват и изнасилват деца. Кристи припомни.... вината ни!