Петър Биберов по прякор Кюфтето е обвиняем като поръчител за палежа пред дома на бургаския фоторепортер Борислав Пенков. Това стана ясно на брифинг в залата на Апелативна прокуратура – Бургас, предава Burgas24.bg. Издирва се 33-годишен мъж от Бургас, който е извършителят. Той е съден за кражби, има и 3 присъди.

На брифинга присъстваха административният ръководител на Апелативна прокуратура – Бургас Любомир Петров, зам.-адм. ръководител – зам.-апелативен прокурор при Апелативна прокуратура Йовита Григорова и директорът на ОД на МВР – Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

Припомняме, че на 14 октомври 03.30 ч. в Пето Районно управление – Бургас е получено съобщение за пожар, възникнал пред входната врата на апартамента на Пенков във вход на бл. 1 в к-с "Зорница". Запалена бе част от автомобилна гума, поставена пред входната врата на фоторепортера. Щетите бяха големи - изгоря близко разположеното ел. табло с 15 електромера, ел. инсталацията на входа, обгоря асансьорна врата на етажа. 

През юли Пенков преживя друг ужас, когато бяха строшени прозорците на кухнята в дома му. 

Според Пенков за всички атаки е виновен Биберов, който преди година го нападна, докато отразява последиците на пожар в заведение в морската градина. По думите на бургаския фотограф тогава към него се приближили няколко мъже. Поискали да престане да снима, след което единия от тях - Кюфтето, го нападнал и заплашвал. Мъжете се опитали да отнемат фотоапарата на потърпевшия, но не успели.