Прокуратурата се самосезира след случая с пациента с коронавирус, който избяга от врачанската болница. Няма данни 88-годишният мъж да е комуникирал с други хора през времето, докато е бил навън.

Възрастният пациент се лекува в инфекциозното отделение на врачанската многопрофилна болница заедно с други заразени от дома в Гара Орешец. 

Мъжът, който страда от деменция снощи самоволно е напуснал лечебното заведение. Половин час по-късно е намерен недалеч от болницата. 


Незабавно е започнала дезинфекция на целия район, засилено е и полицейското присъствие. Проверени са и всички видеокамери в района.

"Аз не мога да му сложа белезници, и в момента, преди минути той пак е искал да си ходи, и пак е оглеждал вратата, аз съм разпоредил постоянно да има медицинско лице до него, разпоредил съм по някакъв начин да се обезопасят и прозорците, дори", заяви пред БТВ управителят на МБАЛ „Христо Ботев“ д-р Петър Керемедчиев.

Кметът на града Калин Каменов обяви, че общината ще осигури охрана на болницата за периода на пребиваването на пациентите в нея.