64-годишната жена, която беше намерена мъртва в апартамента си, е убита от сина си. Това стана ясно от брифинг на прокуратурата. Той е направил самопризнание за извършеното убийство.

Сигналът е подаден на 12 март, след като колеги на починалата са я потърсили, тъй като не се е явила два дена на работа. Нейният син е извършил това жестоко криминално престъпление на 10 март, стана ясно от прокуратурата.

„Столичната дирекция на вътрешните работи под ръководството на СГП повдигна обвинение за тежко криминално престъпление, убийство, и то от син на майка. Деянието е извършено на 10 март най-вероятно вечерта. Сигналът в СДВР е подаден на 12 март от съседи, след като колеги на починалата са я потърсили, тъй като не се явила 2 дни на работа. Починалата жена е на 64 г., събраните към настоящия момент доказателства, на базата на които във вчерашния ден СГП повдигна и обвинение, са за това, че нейният син е извършил това жестоко криминално престъпление“, обясни градският прокурор на София Емилия Русинова.

Смъртта е настъпила в резултат на травматична кръвозагуба. На жената са били нанесени множество прободни рани в областта на гръдния кош и корема.

„Установено е, че са нанесени около 15 прободнопрорезни рани в областта на гръдния кош и корема. Има такива рани и по лицето и защитни по ръцете. Това, което сме установили към настоящия момент, е, че деянието е извършено след употреба на алкохол от страна на обвиняемия и възникнал конфликт точно по повод употребата на алкохол. Лицето е задържано, обвиняемият е задържан с мярка задържане под стража до 72 часа и в утрешния ден ще бъде изправен пред СГС с искане от страна на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за неотклонение, а именно задържане под стража“, каза още градският прокурор на София

Убиецът е бил задържан в хотел в София на 12 март. Има данни, че е водил скитнически начин на живот. По думите на прокурор Русинова задържаният е на 42 години и има криминални регистрации, но не е осъждан.