Нямаме доказателства за участие на други хора в изнасилването и убийството на 30-годишната Виктория Маринова - административен директор на TVN и водеща на предаване. Това коментира окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев, след като съдът днес остави за постоянно в ареста 20-годишния Северин Красимиров, обвинен в изнасилване, представляващо особено тежък случай, и за убийство по особено мъчителен начин и с особена жестокост на младата жена.
 
Окръжният прокурор обясни, че има свидетели, които са видели само един мъж, облечен с дрехи, каквито са открити в обвинения. Има ДНК-експертиза, която доказва, че няма генетичен материал на друго лице от мъжки пол, като в обясненията на Красимиров не се твърди, че някой му е помогнал или е участвал заедно с него в извършване на престъплението.

Извънредно: Ревльото Северин продължи с цирковете - съгласи се със съда, че е по-добре да... 

При разпита вчера той е признал за нанесените удари, от които според медицинската експертиза е настъпила смъртта на младата жена. По отношение на обвинението за изнасилване Красимиров не е дал обяснения.
 
Той казал още, че видял телефона на жертвата, паднал на мястото на престъплението, след което го заровил там.

Сълзи и сополи: Убиецът на Виктория грам не слуша младия адвокат да си мълчи и разиграва театро (ВИДЕО) 
 
„Извършихме оглед и намерихме мобилния телефон на пострадалата. С това практически, като че ли изчерпваме работата си за версията „грабеж, придружен с убийство“. В действителност в кейса на телефона е оставена служебната карта на жертвата, където са нейните имена и снимката й. Неговото обяснение, че се е опасявал да не бъде разкрита самоличността ѝ толкова бързо. По тази причина е заровил телефона. Не е имал намерение да отнема такива вещи, нито други, които не бяха намерени - като бижутата й. Изключваме мотив за грабеж с убийство, продължаваме да работим по другите версии“, заяви Георгиев.
 
Той коментира, че прокуратурата няма притеснения за годността на обясненията му. Георгиев обясни, че Красимиров твърдял, че имало спречкване между него и пострадалата, докато тя бягала на кейовата стена.

От последните минути! Северин ревна в съда, но накисна и Виктория: Виновен съм, ама и тя ме бутна... (СНИМКИ/ВИДЕО) 
 
Имало някакъв контакт помежду им, сблъсък, неволен или предизвикан от него, но не може да си спомни точно“, заяви Георгиев.
 
Окръжният прокурор каза още, че Северин Красимиров бил разпитан и за версията за поръчителство или за мотив, свързан с работата на пострадалата, но обвиненият заявил, че не познава Маринова - нито я е виждал по телевизията, нито бил зрител на телевизията, в която тя работела.
 
Георгиев поясни, че продължава работата по тези версии.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!