Български гражданин бе арестуван в Глифада, луксозно крайбрежно предградие на Атина, във връзка с убийството в стил екзекуция на Джон Макрис (46) през октомври 2018 г. Тази нощ в мрежата беше публикувано шокиращо видео от убийството в мафиотски тип.

 


Макрис беше застрелян, когато мъж с бейзболна шапка стреля с пистолет през страничния прозорец на колата му. Камери заснеха инцидента и също така показаха опита на Макрис да избяга от колата, докато българинът продължава да стреля. Накрая той умира на място, пише "Катимерини".

Полицията, която разследва престъплението, проучва местната търговия с наркотици и е търсила връзки с опита за убийство на мъжа от Сидни Фади Ибрахим. 

Макрис е описан от адвоката в Сидни Брет Галоуей като дребен наркодилър. Преди смъртта си той се оженил за гръцки модел, участничка в риалити шоута и бил в процес на създаване на охранителна компания в Атина.

Полицията вече арестува 31-годишния български гражданин, заподозрян във връзка с убийството и също така търси 35-годишния му брат.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Превод: БЛИЦ