Видео, на което се вижда как мъж облечен в черен анцуг бяга, излизайки от клона на банка в Дупница, обикаля мрежата. На кадрите се вижда мъж, който държи ръката си в джоба на анцуг и бяга, пише struma.com.

Предполага се, че това е обирджията уплашил банковите служители.
Както БЛИЦ първи съобщи, наглият обир стана посред бял ден в центъра на града. Сигналът е получен в полицията около 14:10 часа. Мъж с пистолет и бейзболна бухалка е влязъл в офиса на банката, стрелял е в тавана на помещението и е заплашил служителките.
Дежурният прокурор Анета Стоева съобщи, че са задигнати 10 000 лева.

Извънредни новини за банковия обир в Дупница

На излизане от банката той е ударил една от чакащите на опашка в банката клиентки, след което е побягнал. Районът около банката е отцепен. В момента тече полицейска операция по залавянето на въоръжения мъж.Всички входове и изходи на Дупница са блокирани.

По данни на struma.bg, в момента на обира в банката е имало две служителки. Въпреки стреса, те успели да заключат вратата на офиса в опит да задържат вътре нападателя. Той обаче се нахвърлил да бие по-възрастната от служителките, като я ритал и блъскал, стрелял в прозореца и избягал.

След като свидетели се обадили на телефон 112 на мястото е пристигнала и линейка, която откарала ранената от нападателя 62-г. банкова служителка Ц. Ц.

Минути след дръзкия обир на място е пристигнал екип на Спешен център. По пода на банката е имало кръв от крадеца.

В момента на извършване на обира в банката е имало клиентка, която е получила паническа атака.

Заподозреният за въоръжения обир вече е задържан. В дома на 40-годишния мъж в момента се извършват обиски.

Образувано е досъдебно производство 


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ