Началникът на Шесто районно полицейско управление в София Милчо Милчев е бил извикан в СДВР и му е било наредено да си събира багажа, съобщиха за БЛИЦ източници от МВР.

Според тях уволнението било разпоредено на зам.-министъра на вътрешните работи Енчо Мирчев лично от Пламен Узунов, съветник по корупцията на президента Румен Радев. „Под ножа“ отивало и цялото оперативно ръководство на Шесто районно. Предстои да бъде назначена и комплексна проверка на управлението от Инспектората на МВР, което на жаргон полицаите наричат „пълен тараш“.

На територията на полицейското управление се намира злополучният ресторант „Виктория“ на столичния булевард „България“, чиито охранителни камери запечатаха конспиративната среща на Узунов с бившия митнически бос Петко Петков и предаването на дебелия плик с „лични подаръци“.

Пред интернет издание собственикът на веригата ресторанти „Виктория“ Георги Илиев, който е и кум на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, разказва, че записът от камерите е бил предаден на полицаи от Шесто.

"Обади ми се човек, който се представи за полицай, каза че има престъпление - опит за грабеж на кола и хората са били в заведението. Искаха да видят записите от видеокамерите. Аз се обадих на управителя и го предупредих, че ще дойдат полицаи и да им предостави записите“, твърди Георги Илиев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!