Председателят на Консервативно-патриотично движение Станислав Недков-Стъки публикува гневен пост, свързан с последните скандали около служебния кабинет и екипа на президента Радев.

Номинираният за президент е шокиран как Пламен Узунов все още е на поста си и не е отстранен от президента, докато се разследва и разплете аферата с митничарския плик.

Ето какво написа Стъки:

"Бивш митнически шеф признава, че в знак на благодарност дава огромен книжен плик на президентския секретар по правни въпроси и антикорупция - Пламен Узунов, затова че му е съдействал за чернодробна трансплантация.

Достойно би било, ако президентът отстрани Пламен Узунов от поста на секретар, докато компетентните органи се произнесат по случая. Това е нормалната позицията на държавник, който е обявил, че се бори с корупцията.

До този момент обаче единственото, което направи Радев е да се опита да ни замаже очите с чекмеджета и кюлчета. Чекмеджетата с кюлчета вероятно ги има, но Борисов плати своята цена и едва ли някога ще управлява повече страната.

За да бъдем обективни, трябва да кажем, че при снимките с чекмеджетата нямаше общ кадър на Борисов и кюлчетата, което даваше възможност на всеки да тълкува това, което вижда, според пристрастията си.

Случаят с Пламен Узунов обаче е още по-притеснителен, защото имаме видеозапис и признания на един от двамата участници в него.

Фелдшерът Кацаров, който от завист и злоба се саморазправи с няколко светила в медицината, и ни проглуши ушите за незаконни трансплантации в софийска болница, сега мълчи.

Кое не е ясно, че всички мълчат?

Имаме признание от пациент за посредничество от висш държавен чиновник за чернодробна трансплантация, срещу което същият пациент му се отблагодарява с огромен книжен плик.

Появилата се лукава усмивка върху лицето на Узунов, веднага след хвърления бърз поглед върху съдържанието на плика, поражда въпроси, на които никой до момента не намира смелост да отговори.

Държа да чуя от здравния министър Кацаров, дали това не е един от ония случаи с “донори роднини от Молдова и Украйна”, за които говореше в началото на месеца.

Странно мълчание от Слави Трифонов, от умнокрасивите, от мутрите и от обслужващите ги медии. Защо никой не настоява за самосезиране от страна на прокуратурата? Защо няма блокиране на съдебната палата с искане на разследване на Пламен Узунов?

Очаквам Слави Трифонов пак да пише постове срещу мен, но след като си дал заявка за нов политик, не се дръж като обслужващ персонал на президента.

Странно мълчат и лъжепатриотите? Каракачанов през годините е доказал, че въпреки наднорменото си тегло, е способен на пируети, на които биха му завидели дори и златните момичета. Със сигурност се облизва да се намърда в нова коалицийка с горепосочените.

Все още чакам президента Радев да приеме поканата ми за дебат. Времето не работи в негова полза. С всеки изминал ден очакванията на българските граждани стават все по-големи и темите, по които искам да дискутираме, се множат".