Непрофесионално е поведението от страна на учителката от Хисар. Това коментира в Пловдив министърът на образованието Красимир Вълчев.

Дори КТ предвижда и наказателен състав за това, ако тя бъде осъдена няма да може да заема длъжността. Междувременно директорът на училището предприема административно наказание.


Учителката Тонка отивала пияна на работа

Тя с това си поведение уронва престижа на училището и на професията. Това са две основания да се търси дисциплинарна отговорност, каза още министърът.

Първо в БЛИЦ! Арестуваха мъртво пияна учителка на път за училище в Хисар

Началникът на Районния инспекторат по образование Иванка Киркова коментира проблема така: По закона за предучилищно и училищно образование, ако има наложена присъда на педагогически специалист, той няма право да бъде учител.

Следим случая отблизо, действията на директора на училището са адекватни. На 11 февруари, когато това се е случило, директорът я отстранява от изпълнение на служебните й задължения, тъй като тя не е била в състояние да ги извършва.

Днес са поискани писмени обяснения от нея. Има тридневен срок да отговори. Директорът на училището е работодател на учителя. Не на последно място и работата в посока безопасност на движението по пътищата. И от тази гледна точка има проблем.

Както първо БЛИЦ съобщи, учителката от двете основни училища в Хисар Тонка Д. е била заловена на път за работа, в близост до школото, пияна зад волана на автомобила си.

Дрегерът отчел 1,85 промила алкохол в кръвта на 44-годишната преподавателка. Тя е била арестувана за 24 часа. Вероятността да бъде уволнена е голяма. 

Тонка е преподавала часове по физкултура в занималня.

Днес от полицията и прокуратурата съобщиха, че учителката е с изтекла шофьорска книжка. Повдигнато й е обвинение за шофиране в нетрезво състояние и предстои тя да се изправи пред съда.

Заплашва я глоба до 1000 лева и лишаване от свобода от една до три години.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!