Опасна гонка в центъра на София. Буден гражданин успя да запише клип от инцидента, в хода на който преследван от патрулка автомобил минава през тротоар, на сантиметри от намиращите се там хора. Инцидентът, за който писа по-рано БЛИЦ, се е разиграл в петък следобед. Нарушителят е на 20 години, съобщава Нова телевизия.

Младежът е карал след употреба на метамфетамини. Полицаите се опитват да го спрат на софийска улица, но той отказва и тръгва да бяга, удряйки две коли по пътя си.

Униформените намират колата без номера. Собственикът на автомобила е бащата на момчето, предизвикало хаос по улиците. Оказва се, че въпросното момче е с отнета книжка, защото преди време е бил хванат да кара след употреба на наркотични вещества.

„В началото не го видях, защото идвах от Халите по посока гарата. Видях патрулката, защото пред мен имаше джип, който я скриваше. Когато джипът навлезе в улицата срещу патрулката, тогава разбрах, че те гонят кола и колегата му се опитва да препречи пътя на гонения автомобил, за да могат да го заловят. Обаче този младеж избута джипа, както и паркираната кола и за малко не прегази две момичета в опита си да избяга”, обясни Николай Белчев, който успява да хване нарушителят с видеорегистратора, монтиран в автомобила му.

„Не знам защо ги пускат. Би трябвало, когато го хванат първия път, да му вземат книжката. Това са си убийци. Това момиче с телефона, което се спаси, трябва да си прави курбан на този ден. Нищо не го спря”, добави Николай Белчев.