Чичото, една от жертвите на тройното убийство в Рогош, искал да получи цялата наследствена къща. Това разказа пред Plovdiv24.bg неговият брат Методи, който е баща на обвинения Николай Христов.

Самият той също е пострадал тежко през 2009 година от брат си Енчо, който го е ударил по главата с метален прът, разказа мъжът. Тогава Енчо е получил присъда от съда – 3 години условна и обезщетение от 50 000 лева, които да заплати на брат си за причинената телесна повреда. Белегът и до сега стои на главата му.

Освен това убитият чичо е бил осъждан на 2 години и 6 месеца затвор и за това, че е ударил полицай. Преди 2 години пък бил блъснал пешеходка на Централна гара с незаконно управлявано от него такси.

В последните години той всяка вечер тормозел Николай, сина на Методи. Искал от него да се махнат от къщата и той да я унаследи изцяло. Къщата била на дядото. Но реално Методи бил теглил пари на кредит, за да се узакони. Ето така се стигнало до разправията между родствениците, разказа Асен Христов, брат на обвинения в тройното убийство.

Във вечерта на инцидента тримата нахлули в къщата на Николай, след като погълнали солидно количество алкохол.

 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук