Кнежа потъна в скръб след смъртта на 17-годишно момче. Семейството иска справедливо наказание за убийците. 


"Заровено е детенцето ми. На белослатинската рампа. И бухалката до него. Как е пребито, не знаем. С бухалката е сигурно пребито." 

След няколко дни в неизвестност тялото на 17-годишно момче е открито между Кнежа и Бяла Слатина. Видеозаписи са запечатали как момчето се качва в червен автомобил и след това следите му се губят. 

Кошмарни подробности за жестокото убийство на 17-г. момче край Кнежа

Неговите родителите започват собствено разследване и отиват в Бяла Слатина, посоката, в която е потеглил автомобилът,  предаде bgonair.bg. 

"Ние сме ги хванали. Лично ние. Ние сме ги хванали, не полицаите. 10 коли и сме ги открили точно в Бяла Слатина", сподели роднина на момчето.

За тежкото престъпление са задържани двама души. Според близките на жертвата извършителите се занимават с разпространение на наркотици, а детето им е убито за 15 лв. 

Може и да е ползвал, не знаем. Но това, което правят, го правят просто без никакъв мозък. С цел отиват, карат го, убиват ми детето за 15 лв. - че трябвало да му плати бензина.

"Да бе дошъл при мен, да съм му дал 10 000 лв. 100 000 да му дам. Къщата ще продам да му дам пари, само да не ми пребие детето", каза близък на детето.

Според разследващите убитият не се е познавал с двамата задържани, които са на около 20-21 години. Той е поискал да го закарат с автомобила им от Кнежа до Бяла Слатина и да го върнат обратно. 

Близките на убитото момче искат доживотна присъда. 

"Нас не ни устройват техните 10-15 години и да си правят манипулации и да има корумпирани прокурори и адвокати. Искаме до живот. При това положение, при такава смърт - до живот, направо", категорични са те. 

По случая е образувано е досъдебно производство.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ