Пламен Димитров е лицето, задържано за срок от 24 часа за палежа на автомобила на репортер на "Господари на ефира" в Карлово. Това съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, която посочи, че въпросното лице е главен герой в репортажите.
Палежът е станал на 4-ти срещу 5-ти през нощта в Карлово.

Румяна Арнаудова допълни, че главният прокурор Сотир Цацаров е информиран и е разпоредил проверка на всички произнасяния по повод сигнали срещу въпросното лице, представяло се за майстор.

На брифинга на прокуратурата стана ясно още, че жената, която живеела на семейни начала с въпросния Димитров, вече си е депозирала оставката от поста административен секретар на Районна прокуратура Карлово. Въпросната връзка била причина и за случаи на самоотвод на прокурори от Карлово. Арнаудова обясни, че въпросните сигнали са били препращани веднага към Районна прокуратура Пловдив.
 
"Към този момент Пламен Димитров не е привлечен като обвиняем, тъй като няма достатъчно доказателства за ангажиране на неговата отговорност", обясни Арнаудова, цитирана от news.bg.

Въпросното лице не е признал към този момент. Мярката, наложена от полицията, изтича на 6-ти октомври.
Тепърва предстои събирането на доказателства по случая.

"Очакваме Окръжната прокуратура в Пловдив много бързо да направи обследването и да предостави информация", допълни още Арнаудова.

Работното обвинение, заради което е започнало разследването е за обсебване на моторно превозно средство.