Окръжна прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебно производство, което се води за палеж на лек автомобил, собственост на репортер на предаването „Господари на ефира“ Зорница Акманова, извършен тази нощ в Карлово. При палежа е имало опасност  огънят да се разпростре и върху друго имущество на значителна стойност. За извършеното престъпление е уведомен главният прокурор Сотир Цацаров, който разпореди спешни действия за разкриване извършителя на престъплението.
Под ръководството на Окръжна прокуратура – Пловдив са предприети множество действия по разследването от отдел „Криминална полиция“ при ОД на МВР – Пловдив. Извършват се разпити на свидетели, огледи на местопроизшествие. На място е лично шефът на пловдивската полиция Атанас Илков. 

По разпореждане на Главния прокурор Сотир Цацаров, Окръжна прокуратура – Пловдив е изискала за служебен контрол и всички преписки, водени в Районна прокуратура – Карлово и Районна прокуратура – Пловдив във връзка с дейността на Пламен Димитров от гр. Карлово, за когото репортерката от „Господари на ефира“ е оповестила оплаквания за измамливи действия. БЛИЦ припомня, че Пламен Майстора живее на семейни начала с жена, която е деловодителка в карловската прокуратура. Майстора беше арестуван днес като единствения за сега заподозрян за палеж 

Проверява се и воденото в Районна прокуратура – Карлово досъдебно производство за обсебване.

Проверките ще приключат във възможно най-кратък срок.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ