33-годишният руски турист Андрей Сърбов разказал пред "Флагман", че е нападнат, бит и ограбен на централния плаж в Черноморец. Той е пуснал жалба срещу биячите си в Районна прокуратура и ОД на МВР в Бургас.

„Случи се преди три дни, но едва сега намерих сили и смелост да отида до полицията. На 23-ти юли си вървях по плажа в Черноморец, бях с металдетектор, защото търсих загубен златен синджир. Изведнъж изскочиха четири едри момчета, които започнаха да ме бутат и заплашват. Видях, че ще има проблем и реших да се оттегля. Тръгнах си, но те ме настигнаха и ме нападнаха“, започнал разказа си Андрей.

По думите му единият почнал да го души, друг да го бута, трети обижда, а четвърти бръкнал в джоба му и извадил и откраднал малък металдететкотор, който според Андрей струвал около 350 лева.

„Казаха ми: „Ти си дошъл при мен в България, ще се съобразяваш с нас. Много се изплаших, имах синини по врата, защото ме нападнаха четири български мутри“, допълни той.

След като се прибрал в квартирата си потърсил в интернет и разпознал един от нападателите си чрез видеорепортаж от плажа в Черноморец. Днес го е посочил на полицията.

Андрей дава странно обяснение за металдетектора. Твърди, че му го пратили от Русия, платил 1500 лева, защото искал да си намери ценен златен синджир, загубен малко по-рано на плажа. Бижуто било по-евтино, но с висока сантиментална стойност за него и семейството му. От обяснението му става ясно, че той не знае за забраната за използване на металдетектори в България.

Руският турист разказа, че имало няколко свидетели на нападението срещу него. Най-близо били две жени, едната стояла на шезлонг на плажа, а другата – в заведението, намиращо се на ивицата. Настоява да бъдат издирени и разпитани.

„Вярвам, че полицията ще си свърши работата. Очакваме да се предприемат наказателни мерки срещу тези лица, да ми върнат откраднатия металдетектор“, завърши той.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!