Около 02.20 ч. в неделя в РУ Хисар е получен сигнал за възникнал скандал на частен адрес в пловдивското село Калояново.

На място, след разпит на свидетели, полицейският екип установил 48-годишен мъж, който е отправил заплахи за убийство към тримата обитателите на жилището и нанесъл няколко удара с брадва по вратата. Той е задържан за едно денонощие. По случая е образувано досъдебно производство. 

Проверка на БЛИЦ установи, че къщата в Калояново е собственост на наш стар крими герой. В нея живеят пловдивчаните Васил К., на 55 г. и жена му Магдалена М., на 48 г. Преди няколко години двамата, които живеят на съпружески начала, си купили къща в Калояново.

Двойката постоянно се запивала, преди година Васил беше арестуван за вандалство в дома си и зверски побой над жена си. 

Сега обаче злополучното семейство е жертва. В събота вечерта двамата поканили свой познат от Пловдив на гости. 48-годишният Георги К. се напил порядъчно, а в къщата била и възрастна жена на 67 г, вероятно майка на единия от двамата стопани. Домакините напомнили на госта си, че е време да прекратят купона. Настояли Георги да си тръгне. 

Гостът обаче се обидил и разярил от подканата на домакините. Видял наблизо брадва, грабнал я и се развъртял.

Освен вратата, потрошил и имущество в къщата. Благодарение на това, че наблизо имало полицаи и пристигнали скорострелно след подаден сигнал, не се стигнало до убийство, тъй като разбеснелия се гостетин се ипитвал да убие и тримата. За щастие няма пострадали. 

Георги К. е аресуван, образувано е досъдебно производство за закана на убийство. В хода на рабоата по делото е възможно да бъдат установени акти и обстоятелства и за други престъпления, които мъжът извършил под въздействието на алкохол. 

Работата по случая продължава.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ