45-годишният полицай от участъка в Сопот Добромир Лазаров е звънял снощи по телефона на убиеца си Ангел Желязков, казал му е, че тръгва към Пловдив, за да може двамата да се разберат като мъже. Желязков отговорил да не го пипа, защото е пил.
Предмет на спора и на разигралата се по-късно трагедия е Люба Алексова. 32-годишната жена работи като разследващ полицай в РУ Карлово. Убитият и Алексова са имали връзка, въпреки че тя е живеела с Ангел Желязков.

Ангел Желязков и Люба са били в апартамента си. Лазаров е позвънил на вратата им. Известно време комшиите от входа са чували как тримата са карат, после разпрата се пренесла навън, на улицата. По непотвърдена информация на БЛИЦ, полицаят е ударил с юмрук в лицето Желязков. Той пък, от своя страна, е извадил нож и е започнал да го ръга многократно в тялото.

Както БЛИЦ съобщи, 45-годишният мъж е починал от пробождания в сърцето. Съседите са чули и скандала отвън, и лютата разпра. Инцидентът става около 23:30 часа. Лазаров издъхва от раните си в пловдивската Университетска болница. Опитни медици са останали втрещени от многобройните удари, които са били нанесени на полицая. Било е касапница, разкриха за БЛИЦ разследващи.

На улицата, където е станало убийството, още има кръв. 

В момента Ангел Желязков и Люба Алексова са в ареста. Убитият полицай оставя момиченце сираче в 5 клас. Той е бил разведен и е живеел на семейни начела с друга жена. Любовта между Лазаров и полицайката пламнала преди повече от година, когато тя била назначена в РУ Карлово като разследващ полицай.

Случаят се разследва от Военно-окръжна прокуратура, тъй като Ангел Желязков е военен в 68 парашутна бригада в Пловдив.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ