32-годишен санитар е обвиняем за побой с метална тръба над психично болен мъж. Издевателството е станало в Дома за възрастни с психични разстройства „Проф. д-р Тодор Ташев“ в село Петково. Делото тръгва в Окръжния съд в Смолян, след като районните магистрати осъдиха санитаря на 1000 лева глоба. 

Болният И.П. Б. бил пребит на 29 юни миналата година около 19:30 часа. Според показанията на други болни, санитарят Ю. Ч. Д го налагал с метална тръба. Вследствие медицински преглед установява, че психично болният мъж е с контузия на главата и лицето, кръвонасядане по лицето, контузия, кръвонасядания и охлузване на лявата мишница, контузия и кръвонасядания по двете бедра, кръвонасядания на двете бедра и е освидетелстван за лека телесна повреда, пише "Марица". 

Другите болни, станали свидетели на побоя, твърдят, че санитарят го е набил, тъй като пациентът закачал медицинска сестра. Магистратите в Районен съд не взеха предвид показанията им заради психичните им заболявания, а освен тях други свидетели на побоя нямало.

На първа инстанция обвиняемият беше освободен от наказателна отговорност, но наказан с глоба, тъй като телесните повреди, пряко свързани с побой, по тялото на болния са факт. Той обаче обжалва крутата глоба, твърдейки, че никога не е посягал на болния.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ