Окръжен съд – Благоевград остави в ареста петричаните Павел Тасков и Кристиян Кожовски, които са обвинени за побоя над бизнесмена Самуил Кацарски, в резултат на който той почина, пише struma.bg.

На днешното съдебно заседание бе обжалвано определението на Районен съд- Петрич от 26 май, с което и на двамата бе наложена мярка “задържане под стража” по обвинение за причиняване на средна телесна повреда.

Първа СНИМКА на един от биячите на починалия бизнесмен Самуил Кацарски

Днес стана ясно, че разследването вече е поето от Окръжна прокуратура и ще продължи за престъпление по член 115 от НК – умишлено убийство.

В съдебна зала се яви само Кристиян Кожовски, а Павел Тасков е подал молба, че не желае да присъства на делото.

Защитата и на двамата пледира, че са действали при условие на неизбежна отбрана и основният нападател е бил Самуил Кацарски. Това бе подкрепено от свидетелските показания на полицай, който е изгледал записа от камерата за видеонаблюдение в района.

Съдебният състав, председателстван от Красимир Аршинков, счете, че няма основания двамата да се укрият, но с оглед високата обществена опасност на деянието и събирането на допълнителни доказателства остават в ареста.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ