Върховна касационна прокуратура и Апелативна прокуратура – София взеха на специален надзор досъдебно производство, водено от Окръжна прокуратура – Благоевград за смъртта на 44–годишен мъж.

Днес в Петрич главният прокурор Иван Гешев се срещна със Страхил Кацарски, брат на починалия след побой мъж. Той изрази съжаление за случилото се и увери близките на жертвата, че прокуратурата ще доведе разследването до край.


Както БЛИЦ писа на 23.05.2021 г., в търговски обект в Петрич, възниква конфликт между две компании. Самуил Кацарски станал свидетел на случващото се и се опитал да предотврати ескалацията на напрежението. Скандалът прераснал във физическа разправа, при което на мъжа бил нанесен побой. Вследствие на нанесените му удари пострадалият изпаднал в кома. Въпреки предприетото болнично лечение няколко дни по-късно мъжът почина.


В качеството на обвиняеми по досъдебното производства са привлечени 27-годишният П.Т. и 24-годишният К.К. По искане на прокуратурата им е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Покъртителен разказ от Петрич: Познавам убития бизнесмен Самуил, познавам и единия убиец СНИМКИ


По-рано днес Иван Гешев разговаря с магистрати и служители на Териториално отделение – Петрич. Срещата е в рамките на работните посещения на главния прокурор в петте апелативни района в страната и бяха обсъдени приоритетите на прокуратурата през настоящата година, ангажиментите по противодействие на конвенционалната престъпност, утвърждаване на върховенството на закона и отстояване на независимостта на прокуратурата като част от съдебната власт.
 Първа СНИМКА на един от биячите на починалия бизнесмен Самуил Кацарски

Иван Гешев бе категоричен, че няма да спре да работи в интерес на българските граждани.  

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!