Бивш офицер за борба с тероризма в Скотланд Ярд във Великобритания е изправен пред затвор, след като се твърди, че е използвал шпионски камери, за да заснема тайно голи манекенки на „фалшиви“ фотосесии.

Инспекторът в столичната полиция Нийл Корбел, 40-годишен, е обвинен в организиране на фалшиви фотосесии в извънработно време и тайно записване на неговите модели.

Твърди се, че той се представял за пилот и фотограф, като давал неверни подробности като ангажирал на бляскави модели и техни придружителки, съобщава Metro UK.

В хотелски стаи и наети апартаменти в Обединеното кралство той скривал тайни устройства в кутии за тъкани, зарядни за телефони, очила и освежители за въздух, съобщиха прокурорите пред Магистратския съд на Уестминстър в понеделник.

Предполага се, че Корбел е настроил устройствата на стратегически места, за да може да заснеме моделите, докато се събличат, и умишлено им посочвал позиции, където можело да бъдат записани.
 


Престъпленията са извършени за период от три години между 2017 и 2020 г. в Лондон, Манчестър и Брайтън.

Разследващите започнали да проучват дейностите на Корбел, след като манекенка подала сигнал в полицията, че е забелязала скрита камера в цифров часовник.

Полицията е открила 51 снимки на жени в компютъра на Корбел, 19 от които впоследствие са повдигнали обвинения срещу него.

„Като цяло всички те бяха модели“, каза прокурор Бабатунде Алаби. „Освен една, която се е съгласила да бъде заснета, другите не са давали съгласие“.

Някои от придружителките се съгласявали да правят и секс с Корбел.

Задържаният е бивш офицер за борба с тероризма от Хартфордшир. Той е отстранен от служба.

Главният магистрат Пол Голдспринг каза, че Корбел „е направил всичко възможно, за да скрие това, което прави“.

Бившият полицай се призна за виновен в 19 престъпления свързани с воайорство и ще бъде осъден на 4 октомври.

Източник: bg-voice.com