Разпитани са над 20 лица пред съдия за масовото сбиване в Кюстендил. Лицето, издирвано за убийството на 35-годишният мъж е 19-годишен, който се е предал доброволно около 23:30 снощи. 19-годишният не е дал обяснение все още, но е написал във Фейсбук, че не е виновен. Това заяви на брифинг старши комисар Елиан Стамболийски, директор на Областна дирекция на МВР – Кюстендил. 

"Установени са лицата, които са нанесли телесните повреди на двамата пострадали. Ще има задържани", каза още той. 

"Гольовците не са добре приети в квартал "Изток" в Кюстендил. Те имат стари вражди дори със съкварталците си. Част от тях са излежавали повече от една присъда", допълни Стамболийски. 

"Общо задържаните са 12 души", разкри старши комисар Елиан Стамболийски, директор на Областна дирекция на МВР – Кюстендил. 

В този час жители на града се събират пред областната дирекция с искане институциите да приложат по-ефективен контрол в ромския квартал - Изток. Оттам са и повечето участници във вчерашното сбиване.

Организирани в социалните мрежи, стотици кюстендилци се включиха в шествието през целия град вчера. Снощи те насядаха на пешеходна пътека пред известния Железен мост, спирайки движението за кратко. Днес след полицията, протести ще има и в центъра на града. 

„Да спре това беззаконие. Нашият квартал „Изток“, там цари беззаконие. Там законите на Република България не важат. Ние се превърнахме, в Париж има такива арабски гета. Там никой не смее да влезе. Тук в нашия квартал „Изток“ е същото вече“, заяви Георги Петров, който е общински съветник и един от организаторите на протеста, цитиран от БНР.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!