Синът на патоанатом от Дупница бе задържан за 24 часа в ареста на РУ на МВР за притежание на голямо количество наркотици и е шофирал дрогиран личното си БМВ, пише struma.bg. 

В дома на 36-г. Ст. Динков от Дупница е извършен обиск, след като бил спрян за проверка от пътни полицаи и бил тестван за наркотици. Тестът реагирал на кокаин.

Пред проверяващите шофьорът категорично отрекъл, че е взимал наркотик, преди да седне зад волана. Взета му е кръвна проба, която е изпратена във ВМА за потвърждение.

Дежурните пътни полицаи уведомили колегите си от отдел „Тежки криминални престъпления“ към РУ на МВР, които извършили обиск в дома на Ст. Динков и открили 598 гр. кокаин два буркана, като цената по данни на експерти надхвърля 350 хил. лв.

Пред криминалистите той твърдял, че съдържането в бурканите е хранителна добавка, която ползвал ежедневно. Прахообразното вещество обаче реагирало на кокаин, изпратено е за анализ в специализирана лаборатория.

Ст. Динков е син на единствения патоанатом от Дупница. Той е семеен, с дете. След 24-часовата мярка за задържане е пуснат на свобода.

За случая е уведомен дежурен прокурор. Срещу Ст. Динков е образувано досъдебно производство. Той не е криминално проявен.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук