Красимир Батаклиев е предаденият на съд от Окръжна прокуратура Пловдив, пише Plovdiv24.bg. Малко по-рано днес от институцията информираха за случая. Сега вече стана ясно и кой точно е неизрядният шофьор - а именно синът на небезизвестния Ангел Батаклиев.

Той е предаден на съд за това, че на 25.03.2021 г. в Пловдив е предложил и дал сумата от 30 лева на полицейски служител от ОД МВР Пловдив, за да не извърши действия по служба – да му състави актове за установени административни нарушения. Престъплението е квалифицирано по чл. 304а, предл.6  вр. чл. 304 ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 25 март около 19,30 ч. полицейски автопатрул спрял за проверка на бул. "Цар Борис Трети Обединител“ лек автомобил "Мерцедес“, управляван от Батаклиев.

При извършената такава служителите на МВР установили, че водачът не носел свидетелство за управление и контролен талон, удостоверение за извършен технически преглед и не бил наличен документ, установяващ сключването на задължителната застраховка "Гражданска отговорност“.

Полицейските служители обяснили на К.Б., че за липсата на документите следва за му бъдат съставени актове за установяване на административно нарушение.

Един от тях влязъл в полицейския автомобил, за да напише актовете, а през това време към колата се приближил К.Б. Той подал през отворения прозорец плик, съдържащ 30 лева, за да не бъде санкциониран. Служителят на МВР не взел парите и веднага уведомил дежурния разследващ полицай.

По делото са разпитани свидетели, изготвени експертизи и други. Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредително заседание.