25-годишният германец, който бе задържан за убийството на свой сънародник в курорта „Златни пясъци”, вече е лежал в затвора. Това стана ясно във Варненския окръжен съд, който остави Максимилиан Ш. за постоянно в ареста, пише „Телеграф”.
 
Мярката за неотклонение се разгледа чрез видеоконферентна връзка, тъй като при задържането Максимилиан е дал положителен PCR тест за COVID-19 и е настанен в лазарета към ареста.

От държавното обвинение представиха пред съда справка за съдимост на обвиняемия, предоставена от германските власти. Той е осъждан няколко пъти за престъпления срещу личността, собствеността и транспорта, като е лежал и в затвора за палеж. Преди месец е нанесъл жесток побой на мъж в Германия.

Ексклузивно в БЛИЦ: Хванаха убиеца на германския турист, ето какво се знае за него

Защитата на Максимилиан поиска от съда определяне на по-лека мярка за неотклонение с мотива, че опасността той да се укрие или да извърши престъпление е хипотетична, а не реална. Според Варненския окръжен съд са налични достатъчни доказателства да се направи извод за съпричастността на Максимилиан към повдигнатото обвинение за убийство.

От съда са на мнение, че има достатъчно доказателства, че Максимилиан е пребил до смърт своя сънародник, поваляйки го на асфалта и скачайки многократно върху главата му.

Както БЛИЦ първи съобщи, тялото на 31-годишния немец бе открито от румънски турист рано сутринта на 10 август на паркинг до хотел в курорта. Основният мотив според разследващите е убийство с цел грабеж.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ