Стойността на иззетата марихуана от служители на Областна дирекция на МВР в Стара Загора е приблизително 300 хиляди лева. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

БЛИЦ припомня, че вчера в автомобил на служител на Агенция "Митници" бяха открити 30 пакета с марихуана.  Около 17 часа, на входа на града на липите патрулен автомобил спрял за рутинна проверка товарен автомобил, марка „Ситроен Берлинго“.

Колата е била управлявана от П.И. В условия на неотложност е било извършено претърсване и изземване на автомобила, при което са били намерени 15 броя пакети със суха зелена тревиста маса, която при полеви наркотест е реагирала на марихуана. Тъй като наркотичните вещества са били в особено големи размери, става дума за престъпление по чл. 354а, ал.1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура-Стара Загора да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. Действията по разследването продължават.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук