Делото срещу украинеца, убил с камиона си Северина Коралска и Ивайло Минчев край Пловдив, започва от начало. Дотам се стигна, защото Апелативният съд уважи исканията на подсъдимия Станислав Пислар за рестарт на съдебния процес заради допуснати процесуални нарушения в Окръжния съд.

Фаталният инцидент стана на 122 км на магистралата край Пловдив. Преди да се вреже в лекия автомобил на Ивайло и Северина, камионът на Пислар е блъснал аварийна количка за ремонт. След удара преминал през мантинелата и така се стигнало до сблъсъка, отнел живота не само на съпрузите, но и на бъдещото им дете. Северина е била бременна в 7-я месец, стана ясно в хода на делото. Окръжният съд под тепетата осъди Пислар на 9 години затвор и го лиши от книжка за 10 години, пише "Трафикнюз".

В предходно съдебно заседание защитникът на украинския шофьор – Орлин Търновалийски, заяви, че клиентът му е бил изгубен в превода и поради тази причина не е успял да се защити пред магистратите.

„Дяволът е в детайлите. Неразбирайки детайлно какво се случва по време на процеса, той не можел да се защити. По време на разпоредителното заседание още, Пислар е вярвал, че делото ще се проведе по съкратената процедура и присъдата му ще се намали с 1/3”, заяви Търновалийски. 

Магистратите от Апелативен съд са констатирали, че е допуснато процесуално нарушение от категорията на съществените и неотстранимите при инстанционния контрол. Станислав Пислар е бил лишен от правото му да се защитава, като не му е бил назначен преводач от украински, а е представляван от такъв на руски език. По този начин, Станислав не е разбирал още от досъдебното производство в какво е обвинен, както и в последствие по какъв начин ще се гледа делото.

Така делото се връща на Окръжен съд за ново гледане от друг състав.