Мъж, обвинен, че е ритал шофьор на линейка, се изправя пред съда. Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу 50-годишния мъж за хулиганство, извършено в условията на опасен рецидив.

На 15.08.2020 г., за времето от 21,00 ч. до 21,30 ч. в ж.к. Дружба , гр. София, обвиняемият К.А. извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото - без причина започнал да обижда и заплашва полицаи, който били паркирали автомобила си близо до него.


След като отказал да предостави документ за самоличност, униформените го завели в районното управление. 

К.А. съобщил, че има сърдечен проблем и полицаите извикали екип на Спешна помощ. Обвиняемият съборил на земята шофьора на линейката и започнал да го рита. Деянието е извършено в условията на опасен рецидив, тъй като обвиняемият е осъждан ефективно на „лишаване от свобода“ за умишлено престъпление от общ характер.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 325, ал. 5, вр. ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. „б“ от НК. В хода на разследването са направени експертизи и са разпитани свидетели. Делото срещу К.А. ще продължи в съда, съобщиха от пресцентъра на Софийска районна прокуратура.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ