Служители на ГДБОП неутрализираха организирана престъпна група (ОПГ), занимавала се с разпространение на огнестрелно оръжие. Спецоперацията е реализирана под наблюдението на Софийска градска прокуратура. Това съобщиха от МВР.

Разследването е започнало след придобита информация за престъпна група, която се е занимавала с разпространение на огнестрелни оръжия и боеприпаси. След предприети действия и потвърждаване на информацията, през вчерашния ден е проведена специализирана полицейска операция, под ръководството на Софийска градска прокуратура.

В рамките на действията са установени четирима участници в престъпната схема. Извършени са претърсвания на седем адреса и три моторни превозни средства.  

С постановление на прокуратурата на двама от задържаните е повдигнато обвинение за това, че в условията на продължаващо престъпление, на различни дати, без разрешение, издадено от надлежен орган на властта, са продали на територията на София автомат конструкция „Калашникова“, картечен пистолет “Образец 61“ /“Скорпион“/, пистолет „Макаров“, преработен сигнално-газов пистолет и патрони.

Единият от задържаните е привлечен и за престъпление, свързано с държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества – коноп с тегло 337.14 г и кокаин – 0.07 г.. Те са привлечени като обвиняеми и мярката им за задържане е удължена за срок до 72 часа.

Разследването по случая продължава от служители на ГДБОП, под ръководството и надзора на СГП. Предстои внасяне на искане на прокуратурата пред Софийския градски съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук