Операция на Отдел „Криминална полиция” и Специализираните полицейски сили приключи на разсъмване днес, около 03:30 часа, с ареста на 10 проститутки и собственика на най-известния бардак в Слънчев бряг, намиращ се в сърцето на курорта, пише Флагман бг.

Малко след полунощ качулки щурмуваха полулегалното заведение „Мулен руж”, намиращо се във вътрешната част от поредица нощни заведения по главната алея срещу бившата дискотека „Оксижен”.

Качулките са нахлули под смесица от тътени, идващи от десетките работещи нощни заведения наоколо в момент, докато в „Мулен руж” е било пълно с клиенти, консумиращи платена любов.

Гледката вътре е била по-страшна от „Содом и Гомор” – все едно се задава свършекът на света.

Спецакция! Разбиха бардак в сърцето на Слънчев бряг СНИМКИ 

Десет "труженички" усърдно „работели” върху индивидуалното „освобождаване” на клиенти, имало и голи с еротичен танц на пилона.

По време на продължилата около 3 часа и половина операция, вътре бе извършено и претърсване по данни, че мястото освен бардак, е и разпределително депо за наркотици.

Иззета е тетрадката, на която са описани приходите от публичния дом – с цени на секс услугите и тяхната бройка. 

В снощната акция участваха спецсили и криминалисти от ОД на МВР-Бургас,
униформени полицаи от РУ-Несебър, както и експерти по нарковещества. Снимка: Флагман бг

В бус с тъмни стъкла бяха натоварени десет момичета – по потници и с вид на проститутки. Сред тях е била и управителката им.

Около 03:30 часа от полулегалния вертеп бе изведен и самият собственик – известният пловдивски сводник Димо Петров Флорината, на 50 години.

Мястото, където е устроен публичният дом представлява заден двор, в който се намират десетки контейнери за боклук, складове, ползвани от околните заведения и сергии.

Клиентите са влизали, преминавайки през воня на урина и мръсотия, заплащайки за сексуални услуги.

Еротичният бар се рекламира на билборд в най-оживената част на курорта – срещу „Corner”-a.

Така нареченият еротичен бар „Мулен руж” всъщност е част от поредица нощни клубове, носещи общата шапка „Den Glade Viking”.

В непосредствена близост, пред входа на „Мулен руж” е и съблекалнята на многоброен персонал, носещ униформи с надпис „Den Glade Viking”.

Пак на същото място, в първата пресечка от началото на алеята има и голямо тату студио, носещо трите главни букви на „Den Glade Viking”.

За запознати с кухнята на ъндърграунда в Слънчев бряг е загадка кой стой зад конгломерата от търговската марка „Den Glade Viking”. Това би трябвало да бъде богопомазан бизнесмен.

Димо Петров Флорината и групата му бяха разбити в Банско през март 2018 година – в едноименен стриптийз бар „Мулен руж”.

Тогава Районният съд в Разлог обаче освободи Флорината и хората му само след 72 часа срещу парична гаранция, а Окръжният съд в Благоевград потвърди решението на нисшестоящите си колеги.

Така само месец и половина по-късно – с висящо обвинение по чл. 159а от НК. – за склоняване към проституция и трафик на жени с цел сексуална експлоатация, Флорината се появи в Слънчев бряг с бодигардове.

Той и викачът на същия стриптийз бар – Андон Андонов респектираха персонала на конкурентните заведения наоколо, при което имаше опасност да избухне война, подобна на тази от юни 2016 година – между Митьо Очите и Божо Кравата.