Двама млади боксьори – Симеон Димитров и Костадин Стоянов, са нападнали и ранили таксиметровия шофьор в ямболското село Дражево. Симеон Димитров е национален шампион за миналата година и е на 18 години. Съучастникът му Стоянов още не е навършил пълнолетие, съобщава „Труд“, позовавайки се на прокуратурата.

Двете момчета учат в Спортното училище в Ямбол. По неизвестни до момента причини, те отишли в село Дражево, в близост до гробището, и оттам си повикали такси. Предварително се сговорили да нападнат шофьора и да му вземат дневния оборот. Трябвали им пари.

Момчетата били въоръжени с газов пистолет, нож и преправена въздушна пушка, стреляща със сачми. Щом шофьорът се появил, младоците го нападнали. Таксиджията обаче оказал неочаквана съпротива и те стреляли в гърба му. Той като по чудо успял да потегли и преди да припадне, се обадил в полицията.

Ченгетата пристигнали много бързо и задържали извършителите. По време на сборичкването с водача на жълтата кола, Симеон се наранил с ножа. Младите боксьори са арестувани за 24 часа, съобщи Йовита Григорова, зам. апелативен прокурор на Бургас.

И двете момчета са стреляли по жертвата си. Таксиметровият шофьор е бил в много тежко състояние, в момента е стабилизиран в болницата. При прострелването е засегнат белият му дроб, казаха лекари. Ще се проверява дали момчетата не са употребили наркотици преди екшъна.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!