Нагъл бракониер влезе в люта разпра със софийски служител на МВР, който бил на почивка със семейството в Китен. Случката се разиграва в петък вечер, когато 39-годишният Явор Наумов се разхожда с жена си по плажната алея и забелязва бракониер да хвърля мрежи в река Караагач, пише "Флагман".  

Действията на нарушите веднага събудили у полицая чувство за отговорност и въпреки че бил в отпуск, решил да направи забележка на непознатия мъж, като преди това се легитимирал. 

След кратка гонитба между бракониера и жандармериста, ситуацията ескалирала. Непознатият мъж започнал да се катери по скалите, откъдето дори направил опит да бутне Наумов.  

Последвалата реакция на полицейските служители, които дошли на място обаче, най-много възмутили Явор. 

Ето какво разказа съпругата на Явор Наумов за абсурдната, според нея, ситуация на брега на морето:

"Здравейте, искам да споделя с вас една неприятна случка. На 12.08.2021 г. около 20:30 часа, разхождайки със съпруга ми по плажната ивица на Китен /южен плаж/, забелязахме мъж, който лови риба с мрежа на мястото, в което река Караагач се влива в морето.

Мъжът ми е на 39 г. и се казва Явор Наумов, служител е на Главна дирекция "Жандармерия, специални операции и борба с тероризма" към Зонално жандармерийско управление в София.

Попитахме непознатия мъж не е ли забранено това негово действие, при което той ми отговори, че не го интересува. Казах му че ще се обадя на телефон 112, за да се предприемат мерки от съответните органи.

Докато мъжът ми говореше по телефона, нарушителят тръгна да бяга и прекоси реката. Явор го хвана, представи му се като служител на МВР, легитимира се с личната си служебна карта и каза да се успокои и да чака да дойдат компетентните органи.

След около 30 секунди мъжът тръгна да бяга и хвърли в реката мрежата и улова си. Явор отново го настигна и го хвана, легитимира се отново и го предупреди да не бяга. Същият изби от ръцете му служебната му карта, бутна го и тръгна да се катери по близките скали.

След като го настигна и хвана отново, той се опита да го бутне от скалите, нанасяйки му три удара с крак в областта на корема, като по чист късмет не падна от височина поне 5 метра.

След като дойде екип на МВР от гр. Царево, разказвайки им цялата ситуация и подчертавайки, че лицето след ясна легитимация от страна на мъжа ми, като служител на МВР му нанесе удари и се опита да го бутне от скалите, същите му написаха само акт за неносене на лични документи и го освободиха.

След въпрос от моя страна, защо го пускат, след като има данни за нападение над полицейски служител, било то и в платен годишен отпуск, полицаите заявиха, че това е разпореждане на оперативния им дежурен.

На място дойде линейка, за да прегледа Явор, защото имаше болки в дясната част на гърдите, искаха да го закарат в болница, но той отказа и отидохме със собствения си автомобил до гр. Бургас, защото ни бе обяснено, че няма кой да ни върне обратно в Китен.
Не мога да скрия разочарованието си от действията на оперативно дежурната част в гр. Царево и неадекватните му действия.

Пристигналият екип от ИАРА на място състави акт за административно нарушение на бракониера, но нямаше какво повече да направи в случая.

Докато в МВР работят хора като този дежурен служител, чувството за безнаказаност ще преобладава в хора, като този господин бракониер и ще продължават да си правят каквото си искат. Добре, че мъжът ми се размина на косъм от тези опасни скали", разказа г-жа Наумова. 

По информация на Флагман.бг бракониерът на 52-години, с малко име Николай. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ