Павлин Петров - Пери, сочен от МВР за един от най-оборотните автокрадци, е бил измъкнат от краден автомобил през прозореца. 44-годишният мъж беше закопчан след преследване с ченгетата във вторник около 19 часа в София. Когато блокирали пътя му на кръстовището на бул. "България" и "Тодор Александров" с черен цивилен джип, Пери се заключил и отказал да излезе, пише в. "Телеграф".

Поради тази причина се наложило полицаите да строшат стъклото на шофьорската врата, за да го измъкнат и проснат на земята с белезници, стана ясно вчера в Софийския районен съд. 

С Петров вчера беше доведена в съда и любовницата му Галена Милтенова, която също е обвиняема. Според разследващите тя закарала Пери със "Ситроен Берлинго" до безистен в столичния квартал "Стрелбище", където бил скрит задигнатият 2 седмици по-рано автомобил. Пери носел найлонова чанта с фалшиви номера, с които подкарал колата. Новите табели били с букви и цифри, с които бил регистриран друг "Нисан", но модел "Кашкай". Собственичката на возилото не ги е обявявала за откраднати, поради което се смята, че някой е изработил фалшиви такива. 

В съдебната зала вчера стана ясно, че постановленията за привличане като обвиняем на Пери и приятелката му са с грешна дата. От тях излизаше, че по време на престъпленията двамата са били в ареста. Магистратите освободиха Галена без мярка за неотклонение, а Пери - срещу 1500 лева гаранция. След мотивите, че Павлин е женен, с  две деца и има чисто съдебно минало. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!