Син на полицай сътвори небивал нощен екшън във Велинград, съобщи "Марица". На 30 срещу 31 юли след полунощ около 00.30 ч. Георги С. в компанията на две момчета влизат в клуб „Дъ Плейс“ в курортния град, където празнуват рожден ден. 

Създават риск за посетителите, като размахват стол в заведението. Помолени са да напуснат и са изведени от клуба.

След около час се връщат и след уговорка с управителя, че няма да създават проблеми, са допуснати отново вътре. Около 4.30-5.00 часа обаче се скарват с друга компания, чупят маса и са изведени от заведението. Пред дискотеката трошат витринно стъкло, нападат охранител на дискотеката, като правят всичко възможно да го порежат със парче стъкло и го удрят в лицето. След нападението охранителя е с комоцио.

Подаден е сигнал на тел. 112, при което охранителите са отведени в РУ Велинград за обяснения, както и компанията на Георги С., но без него. След като подават нужните сведения, гардовете се връщат в дискотеката.

Около 7.00 ч. компанията на Георги се връща отново пред дискотеката и, държейки паве, правят опит да влязат и да се саморазправят. Отново е извикан полицейски патрул и Георги и компанията му са отведени в Районното.

Там, в присъствието на баща си Александър, той пише сведения. По време на скандала има обиди и заплахи към охранителите, като Георги парадира, че баща му е полицай във „Вътрешна сигурност“ Пазарджик.

Друг служител от „Вътрешна сигурност“ привиква полицаи от местното РУ, които му докладват за проверките и какви записи има на камерите от заведението, като целта е вината за инцидента да бъде прехвърлена само и изцяло върху охранителите.

По случая няма задържан. Случайно или не, началникът на местното РУ Велинград Стоян Кюпов и служителят от вътрешна сигурност Александър С. са кум и кумец, твърдят запознати с връзките между двамата.