Полицията в Сливен задържа само за няколко часа сериен грабител на игрални зали в града. Всички престъпления са извършени за няколко часа в нощта срещу 1 септември.

27-годишният престъпник е бил спипан след гонка в центъра на Сливен. В сряда следобед на задържания бе наложен 72 часа арест, съобщи прокурор Христина Блецова, цитирана от "Труд".

Работата по случая започнала на 31 август след сигнал от служители в игрална зала, че маскиран мъж е нахлул, насочил пистолет и взел оборота. Малко след това били получени сигнали за грабежи и в още две игрални зали.

Източници от полицията съобщиха, че полицаи завардили тайно всички игрални зали и казина в града в очакване на бандита. Белезниците щракнали след четвъртата игрална зала, в центъра на Сливен. Извършителят нахлул около 3 часа. Не успял да открадне пари, защото служителите на реда вече го очаквали.


В тази сграда се намира четвъртото казино, в което бандитът нахлул, но не успял да ограби, защото полицията го залови.

Той обаче избягал, но след преследване бил заловен. По време на гонката е произведен един полицейски изстрел със стоп-патрон. Близо до мястото на ареста са били намерени газово оръжие, маска и ръкавици.

Задържаният имал условна присъда от началото на годината за грабеж. Няма данни, че работи и получава доходи от трудова дейност. Сумите, взети от трите казина, възлизат общо на 2 100 лева. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!