Пастор е съден в Южна Африка за това, че е хванал крадец на територията на църквата и е отрязал ръцете му с мачете, пише Daily Star.

29-годишният Думисани Махлангу бил заловен в църква в предградието Емалахлени на град Сотерия, провинция Мпумаланга, и обвинен в кражба на акумулатор. Мъжът твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши, охраняващи църквата. Те започнали да стрелят в краката му, а след това извикали настоятеля на храма, 58-годишния Соломон Мхланга.

Свещеникът, въоръжен с мачете, пристигнал с кола със сина си. Той заповядал на бдителните енориаши и сина му да хванат Махлангу здраво и след това му отрязал ръцете.

„Молех го да ми остави поне едната ръка. Но той каза, че приятелите ми трябва да видят какво ще стане, ако откраднат от него“, предава SowetanLIVE думите на пострадалия.

Махлангу разказал, че след случилото се пасторът и неговите съучастници просто са си тръгнали, оставяйки го да му изтича кръвта. В същото време потърпевшият твърди, че не е откраднал акумулатор, а просто решил да мине по пряк път през територията на църквата, защото бързал за среща с приятел.

Соломон Мхланга и неговият 20-годишен син били арестувани. Няма данни за други задържани във връзка с престъплението.

От местната полиция казват, че напоследък в Емалахлени има проблем с наркотиците. Наркоманите често крадат метални предмети и прибори, за да ги продадат.

Превод и редакция: БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук