Задържаният след заложническата криза в санданското село Вълково похитител се е лекувал в психиатрично заведение. Той е познат на полицията, но се е предал сам, благодарение на намесата на психолози.

Двете похитени жени са в добро общо състояние. Простреляният мъж обаче е с опасност за живота.

Битовият скандал, стигнал до заложническа криза и един ранен в санданското село Вълково вчера, завърши с щастлива развръзка. Благодарение на намесата на психолози и полиция, похитителят се предаде и до повече ранени не се стигна.

Малко след 17:00 часа вчера, Лидия Топалова чува викове и изстрели в съседната къща. Отивайки да провери, се оказва очи в очи с 41-годишния похитител.

"Гледам това момче с два пистолета държи и му казвам "вие луд ли сте, бе", а той насочи пистолета към мен, нищо не ми отговори и стреля във въздуха един-два пъти. Излязох навън и почнах да викам по махалата да се съберат хора. Имаше три, три изстрела имаше", сподели пред БНТ съседката Лидия Топалова.

Нападателят прострелва бащата на бившата си жена. Той е закаран първоначално в болницата в Сандански, а след това по спешност в Пирогов. Мъжът е с уцелен в белия дроб и е с опасност за живота. Стрелбата е осъществена с две незаконни оръжия - револвер и пистолет. А нападателят е познат на полицията.

"Той е от град Лом, на 41 години, криминално проявен", обясни старши комисарят Даниел Димитров - директор на ОД на МВР - Благоевград.

Той е лежал в психиатрично заведение. Докато стреля и държи в плен двете заложнички предава на живо случващото се в социалните мрежи. Предал се доброволно, след намесата на психолози, полицаи и отряда за борба с тероризма.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук