21-годишен жител на Мъглиж попадна за пореден път в ареста по обвинение за кражба на лек автомобил, съобщава "Монитор".

Добре познатият на полицията Мартин Неделчев е бил спипан след сигнал за задигнат от паркинг в Казанлък на 14  юни лек автомобил „Фолкваген Голф“, който имал проблеми със заключването на шофьорската врата.

Задигнатото возило е било намерено изоставено в родния град на крадеца, при огледа станало ясно, че двигателят е бил включен „на късо“ чрез използване на кабелите. По пътя Неделчев успял да удари колата на няколко пъти, вероятно поради тази причина я е и изоставил.

Младият мъж има зад гърба си цяла поредица от задържания и осъдителни причини, за последно е изтърпял едногодишна ефективна присъда в старозагорския затвор, откъдето излязъл през 2017-а година.

Запознати отблизо с подхода му полицаи разказват, че за да  не оставя следи Мартин облепял пръстите си с тиксо, това обаче не намалявало ловкостта му.

От две години младежът няма свидетелство за правоуправление, то му е било отнето при пореден сблъсък с правоохранителните органи.

В „актива“ си мъглижанинът имал и няколко посегателства на автомобили , собственост на хора от местната изпълнителна власт.