Военен от Враца е ранен тежко пред дискотека в центъра на Враца. Екшънът се разиграл в нощта срещу неделя, съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на МВР.

От там уточняват, че в районното управление на полицията е получен сигнал за скандал и побой между група пияни младежи. Към мястото бил изпратен екип на полицията, който установил трима мъже, двама от тях били врачани на 31 и 37 години, а другият 28-годишен от село Галатин.

Вследствие на побоя един от тях е пострадал, като получил травма на главата, което наложило настаняването му в хирургичното отделение на врачанската болница.

Другите двама са задържани в районното управление за срок до 24 часа.

Тежко пострадалият при сбиването пред дискотека "The Jar" е 37-годишният Пламен Димитров, който е военнослужещ, съобщи BulNews.

Очевидци разказали, че той е бил в нощния бар, когато излязъл и видял двама да отправят обидни думи към служители на реда. 

Агресорите били цигани от село Галатин - Антонио и Александър. Пламен им направил забележка да не обиждат полицаите и продължил напред, при което един от тях го настигнал и го ударил отзад по главата с тръба, след което той паднал целият облян в кръв и си глътнал езика.

Раненият веднага е настанен в хирургичното отделение на врачанската болница, а след това е транспортиран по спешност във ВМА. Там медиците се борят за живота на мъжа, който е в критично състояние, с черепно-мозъчна травма и голям оток на мозъка, споделили негови близки.

По случая е образувано досъдебно производство.