В Габрово полицията и жандармерията усилиха присъствието си, след междусъседско спречкване с участието на роми. За случая стана известно от социалните мрежи, където се споделят и призиви за протест. 

Спречкването между двамата съседи, на 14 и на 43 години, е на междуличностна основа и с чисто битов характер, посочват от Полицията в Габрово и призовават жителите на града да не се поддават на целенасочени провокации.

За случая от ранния следобед днес, от дирекцията на МВР информират, че 43-годишният участник в спречкването провокирал малолетното момче, като двамата си разменили по един удар с ръка.


В следствие на това мъжът е с повърхностно нараняване в областта на лицето и с лек кръвоизлив.

Преди полицията да оповести тази информация, за случая стана известно от социалната мрежа, където съседи на пострадалия описват тревожни обстоятелства, уточнява БНР. Публикацията предизвика множество коментари и споделяния в мрежата, както и призиви за  протест като този преди две години, когато роми нанесоха побой на продавач в денонощен магазин.

Скандалът между циганите

разиграл се на ул.“Николаевска“ в Габрово, буквално взриви социалната мрежа.

В местни фейсбук групи днес, 16 април, бяха публикувани снимки, показващи мъж с окървавено лице. Фотосите бяха придружени с коментар на автора им, което веднага породи лавина от коментари, правещи аналог с протестите през 2019 година.

Слух: Голяма тумба цигани пътува към Габрово, ще става страшно (СНИМКИ)

От пресцентъра на полицията оповестиха повече информация около инцидента. Сигналът за възникнал скандал на ул. „Николаевска“ 174 в Габрово е бил подаден чрез спешния телефон 112, около 13.25 часа.

Изпратеният на място автопатрулен екип установил две лица на 14 и 43 години, които били живущи на същата улица.

При изясняване на фактическата обстановка и двамата заявили, че не желаят вземането на отношение от страна на полицията, въпреки това и двамата били отведени в районното управление, като при извършената проверка била изяснена фактическата обстановка.

От обясненията им станало явно, че

между двамата съществувал конфликт

датиращ назад във времето, който довел до размяна на по един удар с ръка, което било провокирано от 43-годишния.

В резултат лицето – инициатор получил повърхностно нараняване в областта на скулата на дясното око, съпроводено с лек кръвоизлив. На същия била извършена проверка за употреба на алкохол, като отчетеният резултат бил положителен.

От двете лица били снети подробни сведения, а по случая е образуванапреписка по описа на РУ-Габрово, като е уведомена Районната прокуратура в Габрово.

БЛИЦ припомня, че през 2019 година Габрово отново бе под засилено полицейско присъствие и то пак заради цигански безчинства. Тогава се появи кошмарно видео, което показа как трима цигани млатят продавач в магазин цели 8 минути.Вижте кадри от циганското безчинство от 2019 г.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Видео: Дарик