Доцент Стефан Нейков, който беше пребит до смърт и захвърлен пред Военна болница в Пловдив, за кратко преподавал във Висшето училище по агробизнес. Той обаче бил уволнен не само, защото студентите не го харесвали, а и заради сигнали, че им искал пари срещу оценка. Това потвърдиха и от Окръжната прокуратура в Пловдив, пише Трафик нюз бг.


Ексклузивно и само в БЛИЦ: Убитият в Пловдив Стефан Нейков е учен и преподавател, има замесени студенти 

Според разследващите, това не е бил първият случай на доцента за изнудване и сексуален тормоз на студентки. „Имаше момент, в който изпращахме студенти във Великобритания на стаж и бях подочул, че той се опитва да помага на някои студенти за изпращането им. И най-вероятно това е причината да го освободим толкова бързо”, обясни проф. Димитър Димитров - ректор на Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите Пловдив, цитиран от Нова тв.

Извънредно и само в БЛИЦ! Убитият пловдивски професор се забъркал в любовен триъгълник със студентка и мъжа й (СНИМКА) 

Доцент Стефан Нейков е дългогодишен служител в Института по растителни генетични ресурси в Садово. „Скромен човек беше, добър. Старши научен беше станал. Пенсионира се и нямаме контакти. Идваше много рядко”, разказва Ангел Тодоров от Института по растителни генетични ресурси, Садово.

За убийството е задържан мъж, съпруг на студентка изнудвана от доцента. Вчера вечерта съпрузите са примамили Нейков като му устроили капан.  Извели го с автомобил на безлюдно място, където му нанесли тежък побой. След това го върнали и изхвърлили тялото край Военна болница.