Разкрити са извършителите на вандалски прояви, които крадат и чупят по парковете в Кюстендил. Това обяви кметът на града Петър Паунов. Те вече са предадени на полицията и прокуратурата.

Извършителите са заснети с камера, посочи кметът.

„Единият от младежите - доста е разкаяно момчето, а затова и няма публично да обявяваме проявата му, веднага възстанови щетите, пое ангажимент, докато за другите случаи има и не толкова адекватни, но те ще попаднат под ударите на закона. Разбира се, очакваме и сигнали, когато пък има проява на недобросъвестност“, каза Паунов, цитиран от БНР.

Такива проблеми има и в Дупница - още с откриването на сезона в  градския парк "Рила" започнали и случаите на вандализъм. Обект на хулиганска проява за пореден път са барбекютата и тоалетните, които наскоро бяха ремонтирани.

Пример от края на седмицата: група тийнейджъри, почти всички непълнолетни, са празнували в едно от барбекютата, като в малките часове на нощта са започнали и "геройствата" им, като те започнали да чупят.

Всички тези вандалски прояви са запечатани от камерите и заедно с имената на извършителите, с които разполага общината, са предоставени на Районното полицейско управление за последващи действия.